IPImen ، Firewall ، NGFirewall-UTM، آیپی ایمن، فایروال ایرانی ، فایروال بومی، یوتی ام بومی، یوتی ام ایرانی، فایروال نسل بعدی ایرانی، فایروال نسل بعدی بومی

کشف بدافزار CIA توسط کسپرسکی با قابلیت Backdoor

اخبار داغ فناوری اطلاعات و امنیت شبکه

 

بدافزاری که با نام Purple Lambert معرفی شده است، توسط کسپرسکی شناسایی شد؛ این بدافزار بطور پنهانی ترافیک شبکه را رصد میکند و در پی"magic packet" در سیستم ها میگردد.

تیم تحقیق و تجزیه و تحلیل جهانی (GReAT) در آزمایشگاه کسپرسکی بدافزار جدیدی را کشف کرده است که این شرکت ادعا می کند توسط آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) ساخته شده است.

takian.ir cia purple lambert malware main

 

به گزارش هک رید، غول امنیت سایبری مستقر در مسکوی روسیه گفته است که این بدافزار را در "مجموعه ای از نمونه های بدافزار" متعلق به چندین گروه APT  مشاهده کرده است. این نمونه ها در فوریه 2019 به دست کسپرسکی و سایر شرکت های امنیت سایبری رسیده است.

به گفته محققان، این نمونه ها در سال 2014 جمع آوری شده و بر این اساس، احتمالاً در سال 2014 و احتمالاً تا اواخر سال 2015 از آن استفاده شده است.

 

بدافزار Purple Lambert

محققان کسپرسکی به این بدافزار لقب پرپل لمبرت داده اند. این بدافزار به قابلیت Backdoor مجهز است که به آن امکان می دهد بصورت پنهانی و غیرفعال ترافیک شبکه را رصد کرده و به دنبال "magic packet" باشد.

علاوه بر این، بدافزار ذکر شده می تواند همراه با اجرای بسته ای که از اپراتورهای خود دریافت می کند، اطلاعات بنیادی و اساسی را از سیستمی که هدف قرار گرفته است، استخراج کند.

کسپرسکی در 27 آوریل در گزارش APT Trends - Q1 2021 این جزئیات را به اشتراک گذاشته است.

 

خانواده بدافزارهای CIA، ویکیلیکس، Vault7 و Lambert

اگرچه در گزارش کسپرسکی نام CIA مستقیما ذکر نشده است، اما ذکر این بدافزار در دسته بندی خانواده بدافزار لمبرت، ارتباط آن با آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا را نشان می دهد.

اما چطور؟ در سال 2017، روزهایی که نهاد افشاگری ویکی لیکس توانایی های هک گسترده CIA را در مجموعه ای به نام Vault7 افشا کرد، شرکت امنیت سایبری سیمانتک یک پست وبلاگ در مورد بدافزاری به نام Longhorn منتشر کرد و از طرف دیگر محققان کسپرسکی همان بدافزار را از خانواده بدافزار لمبرت نام برده اند.

بعلاوه پس از تجزیه و تحلیل دقیق نمونه ها، کسپرسکی شباهت های زیادی بین بدافزار و موارد استفاده شده توسط CIA در گذشته مانند Gray Lambert شناسایی کرد و به این ترتیب آن را Purple Lambert نامگذاری نمود.

همچنین از نظر مورد استفاده قرار گرفتن این بدافزار نیز، این شرکت معتقد است هیچ مدرکی مبنی بر استفاده از بدافزار در فضای کاربری، حداقل برای چند سال اخیر وجود ندارد.

کسپرسکی نتیجه گیری کرده است که: اگرچه ما هیچ کد مشترکی با بدافزار شناخته شده دیگری پیدا نکرده ایم، اما این نمونه ها دارای نقاط مشترکی از الگوهای کدگذاری، سبک و روش هایی هستند که در بدافزارهای مختلف خانواده های لمبرت دیده شده است.

برچسب ها: ویکیلیکس, لمبرت, WikiLeaks, vault7, GReAT, magic packet, Longhorn, lambert, purple lambert, CIA, APT, cybersecurity, Hack, Kaspersky, malware, هک, backdoor, بدافزار, امنیت سایبری, کسپرسکی, Cyber Attacks, حمله سایبری

چاپ ایمیل